tisdag 5 mars 2013

Tutorial Magic Card

Igår lovade jag er en tutorial på den enkla kortvikningen jag hade gjort, nämligen magic card. När jag hade gjort gårdagens kort klart kom jag på att jag skulle göra en tutorial, så jag fick göra ett till magic card. Till det här kortet behöver ni tre bitar cardstock i följande storlekar.

Cardstock 6"*7"
Cardstock 6"*6"
Cardstock 4"*7 1/2"

Den största biten, cardstock 6"*7", ska ni biga vid 1 1/2" från båda hållen. Därefter stansar ni kanten med valfri kantstans. Tänk på att börja stansa vid samma punkt på båda sidorna.


Den andra biten, cardstock 6"*6", ska ni biga vid 1" från båda hållen och därefter stansar ni kanten med samma kantstans. Tänk på att börja stansa vid samma punkt på båda sidorna och vid samma punkt som föregående stansning.


Den tredje delen, cardstock 4"*7 1/2", ska ni biga vid 6" och vid 6 1/8". Det är denna del som viks upp på kortet.


Nu är det dags att "klä" respektive del. Hur stora era mönstrade papper är, väljer ni själva. Det här är den största delen och den klär ni bara mellan de bigade linjerna och de stansade kanterna.


Den andra delen klär ni mellan de bigade linjerna och de stansade kanterna, samt i den mittersta delen som är 4" bred.


Den tredje delen och sista delen, klär ni den största delen. Både fram och baksidan...där kan ni välja olika mönstrade papper om ni vill. Kortet ni såg igår, där hade jag valt samma papper medan det här kortet har olika.


När ni har kommit så här långt är det dags att sätta ihop kortet innan ni dekorerar. Börja med att tejpa/limma fast den tredje delen på den första delen. Se bilden...


Därefter ska ni tejpa/limma fast den mindre biten cardstock ovan på detta. Se bild...


När ni kommit så här lång, kan ni börja dekorera kortet. På det här kortets framsida har jag använt stämpelmotivet "incubating bunny" från San´s Design.


På kortets insida har jag använt stämpelmotivet "daffodil", som även den kommer från San´s Design. Även i detta kort har jag skapat plats för att skriva en hälsning.


Som vanligt på mina kort, har jag använt min personliga stämpel på baksidan. Ni ser även delar av samma kanin som på kortets framsida. Hur ni väljer att dekorerar baksidan är upp till er. Jag vet att många klär hela baksidan innan de dekorerar men det gör sällan jag.


Jag hoppas ni blir nyfikna att prova på denna kortvikning. Om ni gör det...lämna ett litet spår här, så kommer jag mer än gärna förbi och kikar på just ditt magic card.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar