tisdag 17 april 2012

Tutorial ramkort

Igår visade jag er ett ramkort och idag tänkte jag försöka mig på en beskrivning på hur ni själva kan vika ett ramkort.Ni behöver två cardstocks i samma färg. Samt mönstrade papper att klä kortet med.

Börja med att skära till en bit som är 8"*8". Denna bit blir själva ramen. Biga runt om kvadraten vid 1/2" och vid 1".
Därefter ska ni biga en kvadrat i mitten, 2" från kanten och mellan punkterna 2" och 6".

Nu är det dags att biga ytterligare en kvadrat inuti den första kvadraten. Biga 2 1/2" från kanten och mellan punkterna 2 1/2" och 5 1/2".
Nu ska ni ska klippa bort en bit i varje hörn, samt klippa upp en bit. Se bilden...
Det har blivit dags att skära två skåror i mitten mellan hörnen i den bigade kvadraten. Se bilden...
Ett tips är att klä ramen med det mönstrade papperet innan ni fäster ihop hörnet så det bildas en ram.
Lägg undan ramen och ta fram ett nytt cardstock. Till ramkortets mitt, behöver ni nu skära till en bit som är 5"*5". Biga den vid 1/2" runt om och klipp längst den ena bigade kanten upp mot den andra kanten i varje hörn. Se bild...
Limma ihop hörnen så ni får en kvadrat...och sätt sedan fast den inuti ramen. Även denna är lättare att klä inuti innan ni sätter ner den i ramkortets mitt. Detta kan vara trixigt eftersom det är lite tajt...men det går :)
När ni kommit så här långt är det bara en del som saknas och det är själva kortstommen. Skär till en bit cardstock som är 6"*12" och biga den på mitten. Fäst nu ramen på kortstommen och fortsätt med dekoreringen efter smak och tycke.
Jag hoppas att jag har inspirerat er till att själva prova på denna kortvikning. Lämna gärna en kommentar om ni gör ett ramkort efter denna tutorial så ska jag komma och ta mig en titt :)

Till mitt ramkort igår så hade jag vikt en origamiklänning och lite senare idag så kommer det en tutorial på den klänningen.

1 kommentar:

  1. Tycker det är så kul att ni lägger ut instruktioner på hur man gör kort och viktningar mm. Alltis skoj att kunna testa nya saker!

    SvaraRadera